Restyling

De lange levensduur van bont is met geen ander materiaal te vergelijken. Daarbij is bont een materiaal dat zich uitstekend laat verwerken tot nieuwe mode. Verouderde bontmantels komen dan ook uit de kast, om via een ‘restyling’ weer volledig te kunnen aansluiten bij de nieuwe modetrends. Een ander model, een bodywarmer, kragen en voeringen en ook een maatje meer of minder is voor bont geen probleem. Dit hergebruik past prima in deze tijd, waarin duurzaamheid en kwaliteit sterk aan aandacht winnen.

De Nederlandse bontmodezaken spelen zo goed mogelijk in op deze behoefte van de klant. Ook bontspecialisten bekwamen zich daar van de nieuwste verwerkingstechnieken.

Zo zorgt de ‘bubbel’-techniek voor een fraai optisch effect, waarbij het bont in korte golven is verwerkt. De ‘net’-techniek, waarbij dunne repen bont kruiselings worden verwerkt, zorgt voor spectaculaire creaties die inspelen op de terugkeer van glamour.

De nieuwste ontwikkeling: gebreid bont!

Zeer actueel en nieuw is het breien van bont: Knit fur. Knit fur bestaat uit flinterdunne reepjes bont, die om een draad in dezelfde kleur als het bont worden gewikkeld. Hiermee worden uiteenlopende kledingstukken, variërend van truien tot hoedjes en pakjes of stola’s gebreid of gevlochten. Het materiaal draagt heel comfortabel. Het is zacht en soepel, knelt niet, en is beslist niet warm. Knit fur neemt de temperatuur van het lichaam aan, waardoor het zelfs in huis behaaglijk draagt.

Bij de ‘waveline’ wordt het bont in de meest natuurlijke vorm van de vellen verwerkt. Het bont is daardoor lichter en valt soepeler dan ooit.

Nieuwe dimensie aan bont

Voor het restylen van verouderde mantels kunt u uitstekend terecht bij de bontmodezaken.